Styrelsen 2013

makerspace_468Från vänster: Lars Sjögreen, Daniel Sjöstrand, Erik Cederberg, Filippa Malmegård och Axel Svensson (övriga med-grundare ej med på bild är Noah Christiansson, Johan Strömbom och Jim Nelin). Bilden är tagen i samband med inspelning av den ”crowdfunding-film” som spelades in hösten 2012 i syfte att samla in medel för att starta Stockholm Makerspace. Då var Stockholm Makerspace bara en idé. Men genom kampanjen, som blev en stor framgång (141 backers stöttade med över 100000kr) närmade vi oss ett förverkligande av drömmen om ett öppet Makerspace i Stockholm. Kolla in filmen på Youtube här: Stockholm Makerspace Fundraiser

Kontakta oss på info@makerspace.se

I vår nu sittande föreningsstyrelse finns en mångfald av bakgrunder och kompetenser representerade. Gemensamt för oss alla är en praktisk läggning samt att vi delar ett intresse för idéer i gränslandet mellan teknik, konst och hantverk. Vi som sitter i styrelsen (invalda vid årsmöte i mars 2013) heter:
Axel Svensson

Axel_Svenson, Stockholm Makerspace

Erik Cederberg
Erik Cederberg
Andreas Lundquist
Andreas Lundquist
Filippa Malmegård
Filippa Malmegard
Christian Antila
Christian
Catrine Åsklint
Cathrine_asklint
Jim Nelin
Jim

 

Noah Cristianson
Noah Christianson
Jonatan Solberg
Jonatan_solberg
Lars Sjögreen
SONY DSCJohan Strömbom
Johan


10 reaktion på “Styrelsen 2013

 1. Hej! Jag blev sprittande glad när jag fick nys om er förening. Tack för ett viktigt initiativ! Jag är slöjdlärare och varit slöjdlärarutbildare vid Stockholms Universitet och går en forskarutbildning i slöjddidaktik. Jag vill gärna gå med i föreningen och hoppas kunna komma och tillverka saker ihop någon gång (men just nu mest fokus på att få klart en lic.avhandling om skolslöjd). Är själv en övertygad DIY:are, slöjdare, nätverkare och vurmare för slöjdämnet i skolan. Har inte massa pengar att bidra med men en del kontakter med div. slöjdfolk både inom metall, textil och trä och kontakter med Konstfack som håller på att bygga upp en ny slöjdlärarutbildning. Håller just nu på en del med återbruksslöjd av egna sopor, mest förnya begreppet pappslöjd. Istället för att gå till återvinningscentralen med massa kassar kan man istället göra nya saker. å så håller jag på att försöka skapa olika fortbildningstillfällen för slöjdlärare runt om i landet för att skapa ett modernt slöjdämne. Skulle vara kul att träffa er.

  • Hej Jenny!

   Jag är involverad i Stockholm Makerspace och ses gärna för att diskutera hur vi kan revolutionera slöjd-ämnena att fungera mer som ingångar till experimentellt lärande med elektronik och programmering. Du kan läsa mer om detta på http://www.facebook.com/SparklingSc
   Samt följa denna länk: http://www.how.do/3eSeW

   Du borde också träffa tjejerna bakom syntjuntan samt slöjdforskaren Frida Lindberg!

   Ring mig så bokar vi in en träff!
   0733505707

   /Calle

 2. Hej Jenny(Svarar även till din mail)! Vad glada vi blir för dina ord, jag tror vi delar samma entusiasm för DIY som dig. Låter spännande det du håller på med och kommer högst troligt passa på ett makerspace. Just nu är det enklast att bli medlem via fundedbyme, men annars räcker det med att fylla i dina uppgifter så kommer inbetalning senare när lokal är klar. Vi ses gärna någon gång innan jul! Vänligen Axel Svensson

 3. Hej!
  Jag har fler år sökt efter folk som vara med och starta upp ett sådant här hantverks/kreativitetshus men det är svårt att få med folk från början så ert initiativ är väldigt välkommet. Jag hoppas kunna bli en deltagare så småningom, att det ska rymma alla slags människor, olika åldrar, duktighetsgrader och verksamheter samt att alla ska kunna ha råd att vara med. Det finns gott om lokaler nu men priset är förstås också avgörande, många är förhållandevis nya och dyra.

  Jag försökte registra mig i forumet men misslyckades då något tolkades som spam. Annrars är ju också det ett sätt för folk att utbyta tips och erfarenheter.

  • Hej Lina!
   Kul att du gillar det vi håller på med. 🙂

   Vi ser dig gärna med redan nu, fyll i dina uppgifter och gilla oss på facebook så får du del av uppdateringarna.

   Ska kolla upp problemet med forumet, vet att vi har haft en hel del problem med spam, men det ska självklart gå att registrera sig.

   Trevlig dag!
   Axel Svensson

 4. Hej,
  Riktigt Trevligt med detta initiativ, fick syn på er från elektronikforumet.com. Verkar intressant.
  Har ju tyvärr inte så många vänner kvar i sthlm-området med elektronik och programmering som intressen då det verkar populärt att flytta. 😉

 5. Fungerar medlemsregistereringssidan? Jag anmälde mig för några dagar sen men har inte hört något. (Inte med uppgifterna jag använder här utan ”riktiga”)

  • Hej Claes!
   Jag kan se att du är registrerad, så det har fungerat bra.
   Vi har inte gjort något utskick på ett tag, men det kommer när vi har nyheter att förmedla.

   Vi skickar alltså inte ut någon bekräftelse på att man blivit registrerad.

   Vänligen
   Axel Svensson

 6. Arbetsförmedlingen köper upp sysselsättningsplatser, kanske något för föreningen att få in lite pengar på när det nu finns lokal.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *