Stockholm Makerspace i InternetWorld

Stockholm Makerspace i InternetWorld nr 2 2013

Stockholm Makerspace i InternetWorld nr 2 2013

I aktuellt nummer av InternetWorld (nr 2, 2013) kan du läsa om Maker Movement. Det är Miriam Olsson Jeffery som gjort ett nedslag i rörelsen och som varit och kikat in på Noisebridge i San Fransisco, och där träffat på Maker-gurun Mitch Altman, en pionjär inom Virtual Reality och uppfinnare som länge sjungit Hackerkulturens lov och som var med och grundade Noisebridge 2008.

Stockholm MakerspaceStockholm Makerspace

bild(9)Här kan du kolla in Mitch Altmans TEDx snack:

///Filippa Malmegård

Premiärvisning av Wallingatan 12

På onsdag kör vi premiärvisning av lokalen! Hoppas du kan komma och kolla och ger förslag på hur vi får ut det mesta av lokalen.

Idag är lokalen nästintill tom, så vi vill få input från medlemmarna. Hur vill ni ha det? Vad passar var? Vad bör vi ordna först? Och vad kan du hjälpa till med?

Vi kör drop in under 2 timmar och efter det går vi vidare till pub eller liknande och fortsätter att snacka.

18.00 – 20.00 nu på onsdag den 24 April.

Premiärvisning

 

Vi ses!

Eftersökes – Brandsläckare

Hej!

Styrelsen har nu fått första tillgången till lokalen och ett par av oss har börjat med första inventeringen av saker som behövs och hur saker fungerar.

En av dom mest kritiska sakerna vi behöver innan vi kan släppa in folk är brandsläckare, gärna av olika typer. Om du har ett dussin över, jobbar med eller har kontakter inom brandskydd eller liknande så får du väldigt gärna höra av dig till oss på info@makerspace.se eller via kontakta oss – vi är tacksamma för alla tips och förslag!


Med vänliga hälsningar,
Jim – Stockholm Makerspace

Stockholm Makerspace i Elle Interiör

Stockholm MakerspaceStockholm Makerspace figurerar i Aprilnumret av Elle Interiör! Vi är stolta och glada över att mycket av tankegodset som lyfts och delats här på bloggen och via vår Facebook-kanal nu verkligen förankrats i ett bredare medvetande! I artikeln ”Gör det själv – Tillsammans” (s. 53-54) omnämns vi som en lokal del av den globala Maker rörelsen. Vi ser i artikeln små spår av vår pressrelease och den Expressen-artikel som skrevs i dess kölvatten, superkul att idéerna snappas upp tycker vi! Fina illustrationer av talangfulla Tess Jacobson ger fin inramning till artikeln som skrivits av Katarina Mattson.

Stockholm Makerspace

Stockholm Makerspace// Filippa Malmegård

Joina Makerspace på LinkedIn

Stockholm Makerspace på LinkedIn

Vad är och vilka utgör Stockholms Maker community?! För att skingra dimman kring detta har vi på Stockholm Makerspace skapat en öppen grupp på LinkedIn. Där hoppas vi kunna korsbefrukta nätverk genom att välkomna alla som är nyfikna på Stockholm Makerspace och Stockholms maker community. Tanken är att öppna upp för större samverkan, genom att skapa kontaktytor oss emellan. Vi tror inte att jobb-rollen på CV’t nödvändigtvis berättar allt om vem man är, men misstänker att vi genom att kunna  identifiera varandra i ett professionellt sammanhang kan få ledtrådar om varandras kompetenser och intresseområden. I gruppen kan man lägga upp tips om jobb, projekt och nyheter som kan tänkas intressera andra som gått med i Makerspace-gruppen. Gå med du också, här: Stockholm Makerspace på Linkedin

// Filippa Malmegård