Behandling av personuppgifter

GDPR står för General Data Protection Regulation och är en dataskyddslag som gäller inom EU från den 25e maj i år. GDPR ersätter den svenska personuppgiftslagen (PUL).

Det är viktigt för oss på Stockholm Makerspace att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter. Därför strävar vi efter att vara öppna med hur vi behandlar den data som du gett oss.

Vårt mål är att skapa en så bra verkstad som möjligt för dig. Vi behöver därför dina personuppgifter för att du bland annat ska kunna få tillgång till verkstaden, få relevant information från oss och för att du ska kunna köpa material från oss. Utan att dela dina personuppgifter så kan du inte vara medlem i föreningen.

Vi har stor respekt för rätten till privatliv och är väldigt restriktiva kring vem som har tillgång till vår medlemsdatabas. Behörighet ges endast till förtroendevalda inom styrelsen samt ett fåtal medlemmar som hanterar och utvecklar nyckelutlämnings-systemet. Dessa medlemmar har skrivit under ett explicit avtal kring konfidentiell behandling av personuppgifter. Vi delar nästan inga uppgifter med tredje part, och då endast med vår hyresvärd THINGS och betaltjänst för email-utskick.

Vi arkiverar uppgifterna i vår medlemsdatabas för att kunna sköta föreningens verksamhet, som längst till föreningens eventuella upplösning.

Den nya lagen innebär att du som medlem har ett antal rättigheter. Du har bland annat rätt att efterfråga ett registerutdrag med dina personuppgifter, samt begära att dina lagrade personuppgifter raderas. Vi rekommenderar Datainspektionens webbplats för ytterligare  information.

Vi lovar att skydda dina personuppgifter efter bästa förmåga och förvara dem säkert. Tillsammans gör vi Stockholm Makerspace till bästa möjliga verkstad och vi tackar för ditt fortsatta förtroende.

Styrelsen