Hoppa till innehåll

Om oss

Vad är Stockholm Makerspace?

Stockholm Makerspace är en medlemsdriven förening i Stockholm. Lokalen med maskinpark är helt finansierad av dess medlemmar. Som medlem kan du delta i kurser och rösta på årsmötet, och som labbmedlem har du tillgång till spacet dygnet runt. Hos oss kan man ägna sig åt T-shirttryck, CNC-fräsning, pyssel med elektronik, kretskortslödning, spraymålning, 3D-printning, laserskärande, sömnad, träslöjd och så mycket mer. Hos oss står nyfikenhet i fokus.

Tanken är att vem som helst kan bli medlem och komma och arbeta på sina projekt, dela erfarenheter och kunskap, samarbeta på andras projekt eller bara bolla idéer med varandra.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram.

Vi har också en egen Slack-chatt och en Facebookgrupp för medlemmar.

Historia

Stockholm Makerspace är en ideell förening som startades av ett blandat gäng. Idén växte fram på ett forum på nätet. Sedan april 2012 har vi setts regelbundet för att gemensamt sprida kunskap om ‘The Maker movement’ och söka kontakt med likasinnade. Under våren 2013 flyttade föreningen in på en 283 kvadratmeter stor lokal, ett stenkast från Drottninggatan mitt i centrala Stockholm. Under sommaren 2015 flyttade vi en gång till in på en 300 kvadratmeter lokal på Drottning Kristinas väg 53. Sedan hösten 2022 utökade vi med ytterligare två rum på totalt 50 kvadratmeter på markplan.

Vad är ett Makerspace?

A Makerspace (also called hackspace / fab lab) is a location where people with common interests, often in computers, technology, science, digital or electronic art (but also in many other realms) can meet, socialise and/or collaborate.

Wikipedia

Tanken är att vem som helst skall kunna komma och arbeta på sina eller andras projekt, dela erfarenheter och kunskap, samarbeta eller bara bolla idéer med varandra. Lokalen och verksamheten är därför helt dynamisk och formas och förändras efter de personer som deltar i verksamheten samt de behov som finns och uppstår.

Verksamheten är inte begränsad till just elektronik eller teknik, utan omfattar alla praktiskt kreativa uttryck. Här står nyfikenhet i fokus. Tanken att man kan ägna sig åt allt från CNC-fräsning, pyssel med elektronik, löda kretskort, hänga i en syhörna eller varför inte ägna dig åt trä- och metallarbete?

Kommentarer är stängda.