Om oss

Välkommen till Stockholm Makerspace

Stockholm Makerspace är en ideell förening som startades av ett blandat gäng. Idén växte fram på ett forum på nätet. Sedan april 2012 har vi setts regelbundet för att gemensamt sprida kunskap om ‘The Maker movement’ och söka kontakt med likasinnade. Under våren 2013 flyttade föreningen in på en 283 kvadratmeter stor lokal, ett stenkast från Drottninggatan mitt i centrala Stockholm. Under sommaren 2015 flyttade vi en gång till in på en 300 kvadratmeter lokal på Drottning Kristinas väg.

Följ oss via  Facebook, LinkedIn & Twitter.

Vad är då ett Makerspace?

”A Makerspace (also called hackspace / fab lab) is a location where people with common interests, often in computers, technology, science, digital or electronic art (but also in many other realms) can meet, socialise and/or collaborate. ”

Tanken är att vem som helst skall kunna komma och arbeta på sina eller andras projekt, dela erfarenheter och kunskap, samarbeta eller bara bolla idéer med varandra. Lokalen och verksamheten är därför helt dynamisk och formas och förändras efter de personer som deltar i verksamheten samt de behov som finns och uppstår.

Verksamheten är inte begränsad till just elektronik eller teknik, utan omfattar alla praktiskt kreativa uttryck. Här står nyfikenhet i fokus. Tanken att man kan ägna sig åt allt från CNC-fräsning, pyssel med elektronik, löda kretskort, hänga i en syhörna eller varför inte ägna dig åt biohacking och träslöjd?

Känner du dig intresserad av projektet? Har du eller ditt företag något att hjälpa till med? Kan vi hjälpa er? Tveka inte att höra av er, lämna en kommentar eller kontakta oss direkt på info@makerspace.se

Vänliga hälsningar/ Gänget bakom Stockholm Makerspace