Introduktion till Screentryck

Introduktion till Screentryck

Har du drömt om att trycka egna t-shirts eller skapa fantastiska mönstrade tyger? Snart kan du! På Det nya årets första workshop söndagen den 5/1, går vi igenom grunderna i screentryck så att du kan realisera dina drömmar!

Upplägget är att först går vi igenom screentryckets teori och historia. Vi tittar på vad man kan göra och vilka möjligheter och begränsningar som finns. När teorin är avklarad sätter vi igång med praktiken. Vi skapar schabloner med papp, vinyl eller plastfilm som vi sen använder för att trycka med och förhoppningsvis så ska du kunna trycka ditt eget motiv på din medhavda t-shirt!

Denna workshop är öppen för alla medlemmar i Stockholm Makerspace, har du inte ännu blivit medlem eller missat betala medlemsavgiften för 2014 kan du enkelt göra det via vår webshop

Kostnad för denna workshop är 200kr, som går direkt till att investera i mer screentrycksutrustning till Stockholm Makerspace.

Anmälan finns på http://mkrspc.se/1Y
OBS. Endast 8 platser på denna workshop!

Stockholm Makerspace i Metro

”Jag tycker det är vackert”, så beskriver Hillevi Wahl, i dagens Metro, det vi gemensamt snickrar och bygger på i Stockholm Makerspace. Hillevis son Elliot går på Sunday Kids Hack som huserar på Stockholm Makerspace på söndagar.  I artikeln framför hon behovet av mindre snack och mer verkstad, även ute i skolarna, en övertygelse som delas av många av oss på Stockholm Makerspace.

Makerspace i MetroStockholm Makerspace i MetroStockholm Makerspace i MetroArtikeln finns även att läsa här: Hillevi Wahl: Världen behöver fler Makers – Stockholm Makerspace i Metro

Tack för fina ord Hillevi!

/Vännerna på Stockholm Makerspace genom Filippa Malmegård

Craft & the city – Hantverket i staden

craftandthecity_newNu på onsdag den 4 december kl.19 har det blivit dags för den 3:e eventet inom ramen för Shake’n’Make på Stockholm Makerspace, en serie föreläsningar om omskakande kreativa idéer. Temat denna gång är ”Craft & the City” – Hantverket i staden, och Frida Arnqvist Engström (journalist, Kurbits.nu) och Daniel Monsén (arkitekt, Monsén arkitekter) kommer och pratar och visar exempel på hur hantverk, i gamla och nya former, intar stadsrummet. Vi på Stockholm Makerspace hoppas att kvällen öppnar upp för både reflektion och diskussion kring hantverkets och de kreativa teknikernas betydelse för kreativa, välmående städer.

Vill du komma? Eftersom vi har begränsat med platser på Stockholm Makerspace är anmälan obligatorisk, du anmäler dig via den här länken: ANMÄLAN till ’CRAFT & THE CITY’ – Hantverket i staden på STOCKHOLM MAKERSPACE 4 dec kl.19.

Frågor? Maila info@makerspace.se eller ringa 070-4412668 (Filippa)

//Filippa Malmegård