Välkommen till Stockholm Makerspace!

Stockholm Makerspace är en volontär-driven förening i Stockholms city. Den 300 kvm stora lokalen med maskinpark är helt crowd-finansierad av dess medlemmar. Som medlem kan du delta i kurser och rösta på årsmötet, och som labb-medlem har du tillgång till spacet dygnet runt. Vi har 3D-printrar, elektronik-utrustning, laserskärare, svets och dedikerade rum för spray/målning, bioteknik, sömnad, trä och metall. Vårt allra senaste tillskott är en portalfräs.

Läs mer om hur vi funkar och vår utrustning på vår Wiki eller titta på på denna video:

Om du är nyfiken på att bli medlem så läs vidare här. Det fyra sätt att kolla in lokal, verkstad och ställa frågor:

  1. Vid Nyckelutlämningar finns Styrelsen och nya medlemmar på plats. Dessa sker ca 2 ggr/månad. I samband med det så visas spacet ofta upp för intresserade. För datum kolla kalendariet.
  2. Första tisdagen i månaden har vi LabbSnack – ett månatligt öppet samtal mellan Styrelse och medlemmar, så Styrelsen finns på plats. För datum kolla kalendariet.
  3. Skriv en rad i vårt Facebook-forum eller vår Slack-kanal, och stäm träff med någon labbmedlem som svarar. En allmän förfrågan gör att även andra med intresse kan haka på.
  4. Bli föreningsmedlem (bara 200:- per år) vilket ger dig möjlighet att gå workshops hos oss i ex vis laserskäraren, 3D-print, 3D-virkning, svets och t-shirttryck. I samband med workshops finns möjlighet att se sig om och ställa frågor. Workshops annonseras i kalendariet och i vår Facebook-grupp.

Har du en fråga? Kolla först om den är besvarad i vår FAQ, är den inte det så kan du ställa frågan via Facebook, så att alla kan dra nytta av svaren som du får, alternativt till vår styrelse på [email protected]

Varmt välkommen!