Introduktion till Matlab/Simulink 20/2

Mathworks

I torsdags höll MathWorks en introduktion till hur man kan programmera Raspberry Pi och Arduino med hjälp av deras mjukvara Simulink. Workshop-rummet var fullsatt av nyfikna medlemmar som vill lära sig mer om detta verktyg. Efter introduktionen stannade både Peter och Simon från MathWorks kvar och pratade med frågvisa medlemmar samt demonstrerade sitt verktyg.

Om ni har missat det så är det nämligen så att MathWorks har gått in som sponsor till Stockholm Makerspace. Det innebär att vi i lokalen nu har en dator på vilken både Matlab och Simulink finns installerat. Om du är nyfiken på vad du kan skapa med hjälp av denna mjukvara, släng ett öga på Makerzone där det finns olika projekt och tutorials.

// Andreas Lundquist

Introduktion till 3D-printing 24/2

Nu är det dags för ytterligare en kväll med introduktion till 3D-printing, ledd av Daniel Sjöstrand som förutom att vara medlem i Stockholm Makerspace även driver företaget 3DVerkstan. Under kvällen kommer vi att titta på vad som behövs för att just du ska komma igång med att använda Stockholm Makerspace’s 3D-skrivare.

För att delta i föreläsningen krävs att du är medlem i Stockholm Makerspace, är du inte det ännu så kan du enkelt bli det på vår webshop, och att du föranmäler dig till föreläsningen.

3dintro// Erik Cederberg

 

Investor besöker Stockholm Makerspace

anders_tyrlandVi är jätteglada över att allt fler hittar till Stockholm Makerspace. Igår fick vi studiebesök från bolagssfären Investor. Under en timme fick ett skönt gäng med 15 nyfikna Investor-medarbetare ett kort intro till fenomenet Makerspaces och Maker movement, samt en spännande orienterings-föreläsning på temat 3D-printing. Anders Tyrland (som varit med och grundat 3D-verkstan tillsammans med Daniel Sjöstrand, också medlem i Stockholm Makerspace) snackade om printingtekniken som många menar påverkar hur tillverkande företag kommer behöva tänka i framtiden.

Är ditt företag också intresserade av att komma på föreläsning på Stockholm Makerspace? Hör då av dig till info@makerspace.se med dina vidare frågor och funderingar.

//Filippa Malmegard