Vi söker sponsorer!

2014-05 Makerspace Color

Nu har vi tillsammans drivit Stockholm Makerspace i snart ett och ett halvt år. Det är dags att ta föreningen till nästa nivå och för att göra det möjligt söker vi efter nya sponsorer. Som sponsor blir man en garant för att föreningen utvecklas vidare.

Vi behöver din hjälp att hitta sponsorerna, kanske arbetar du på ett företag du tror kan stötta vår verksamhet, kanske är din mamma verkställande direktör för ett storföretag, vem vet? Du hjälper oss genom att sprida den här länken till människor du tror skulle kunna vara intresserade av att stötta oss. Berätta också varför du tycker det skall hjälpa oss.

Styrelsen, Stockholm Makerspace

Shake’n’Make #6 – Martin Willers om Crowdfunding

Nu laddar vi för höstens första Shake’n’Make, denna gång med en helkväll om Crowdfunding i samarbete med Kickstarter

Kvällens andra föreläsare är Martin Willers, Co-Founder av People People som hjälper startups med att ta idéer till tillverkad design. Martin kommer att berätta om sina erfarenheter från framgångsrika kickstarterprojekt som Narrative Clip och egna ‪#‎transparentspeaker‬

Martin Willers, Co-founder PEOPLE PEOPLE

Tidigare bekräftade talare inkluderar bland annat Stephanie Pereira, International Partnerships Lead på Kickstarter, som kommer att prata om vilka fallgropar som är vanliga att råka ut för, och hur man undviker dom när man ska göra sin crowdfundingkampanj.

Missa inte dessa superevent, det finns ett begränsat antal platser, så anmäl er i tid på http://mkrspc.se/32

Makers – Med kraft att förändra världen?

teknikforetagen-artikel3Teknikföretagen har i senaste numret av sin tidning t: skrivit en träffande artikel om Makerrörelsen och Stockholm Makerspace med rubriken ”Makers – Entusiaster med kraft att förändra världen”

”Arbetsytorna är många, liksom de olika verktygen. Här finns allt ifrån lödkolvar och oscilloskop till metallsvarv och overlockmaskiner. Det mesta är ärvt från privatpersoner eller företag, annat inköpt eller byggt av medlemmar – bland annat en av 3Dskrivarna. En lokal och verktygsuppsättning som möter behoven för vilken maker som helst, oavsett vad personen vill skapa.”teknikforetagen-artikelVi på Stockholm Makerspace är jätteglada att bli uppmärksammade på detta positiva sätt och hoppas att detta ska hjälpa till att fler får upp ögonen för Makerrörelsen!

Läs hela artikeln på mkrspc.se/37

 

Introduktion till FreeCAD

FreeCAD-workshopNu kör vi en favorit i repris för er som inte vart på tidigare FreeCAD-workshops.
FreeCAD är ett parameterbaserat CAD-program som är känt för att vara ett av de bättre Open Source-alternativ som finns. Vi kommer hålla en introduktionskurs i hur man kommer igång och börjar använda programmet för att göra mekaniska konstruktioner.

Det krävs inga förkunskaper mer än att du är van datoranvändare. Vikommer fokusera på mekanik-CAD lämplig för CNC-fräsning, 3D-printning, laserskärning, etc. Vi jobbar med modulerna Part, Part design och Sketcher. Det finns även moduler för arkitektur, ritningar och annat som vi ej kommer gå igenom.

Anmäl dig på http://mkrspc.se/36
Kursansvarig: Christian Antila

Elektronik för Nybörjare

Elektronik för nybörjare är en kurs på Stockholm Makerspace för dem som är nyfikna på vad som gör elektronik intressant.

Under 8 onsdagskvällar med start den 24e September mellan kl 19.00 och 21.00 kommer vi att gå igenom grunderna för att skapa med elektronik.

Elektronikförnybörjare

Vi bygger med lysdioder, konstruerar små kretsar som låter och provar sensorer som känner av ljus, läge, magnetism och tryck. Vi använder också små servomotorer som går att styra så att objekt kan fås att vinka, nicka, vrida sig eller bete ́ sig på andra sätt.

I slutet av kursen bygger vi på experimentplattor som är början till att använda det som kallas Arduino – något som många hobbyister gillar att använda för alla möjliga häftiga byggen.

Jag som håller i kursen heter Harriet Aurell och har utvecklat pedagogiken med tanke på kvinnor. Kursen är dock lika intressant för alla typer av nybörjare

Avgiften på 800kr täcker allt material som vi kommer använda. Anmälan och Betalning görs endast http://mkrspc.se/34  Bindande anmälan. Antalet platser är begränsat till 10 st personer, så först till kvarn gäller.

Vid frågor kontakta Harriet Aurell via mejl harriet@aurell.se eller ring 0725227644

Välkommen!