Hoppa till innehåll

Elektronik för Nybörjare

Elektronik för nybörjare är en kurs på Stockholm Makerspace för dem som är nyfikna på vad som gör elektronik intressant.

Under 8 onsdagskvällar med start den 24e September mellan kl 19.00 och 21.00 kommer vi att gå igenom grunderna för att skapa med elektronik.

Elektronikförnybörjare

Vi bygger med lysdioder, konstruerar små kretsar som låter och provar sensorer som känner av ljus, läge, magnetism och tryck. Vi använder också små servomotorer som går att styra så att objekt kan fås att vinka, nicka, vrida sig eller bete ́ sig på andra sätt.

I slutet av kursen bygger vi på experimentplattor som är början till att använda det som kallas Arduino – något som många hobbyister gillar att använda för alla möjliga häftiga byggen.

Jag som håller i kursen heter Harriet Aurell och har utvecklat pedagogiken med tanke på kvinnor. Kursen är dock lika intressant för alla typer av nybörjare

Avgiften på 800kr täcker allt material som vi kommer använda. Anmälan och Betalning görs endast http://mkrspc.se/34  Bindande anmälan. Antalet platser är begränsat till 10 st personer, så först till kvarn gäller.

Vid frågor kontakta Harriet Aurell via mejl [email protected] eller ring 0725227644

Välkommen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *