Hoppa till innehåll

Vår medlem Daniel i Metro och på SVT!

Screen shot 2014-05-17 at 6.50.02 PMDe senaste dagarna har vår härliga medlem Daniel Hrynczenko blivit rikskändis! Daniels kreativa uppfinningar har figurerat i både Metro och i morgonsoffan i samband med rapportering kring helgens MakerFaire på Tekniska museet! På Stockholm Makerspace tycker vi det är jättekul att ”Makerspace” hamnat i journalisternas vokabulär!

Screen shot 2014-05-17 at 6.50.33 PM

Stockholm Makerspace

Daniel på SVTDessa uppfinningar har Daniel visat upp:

Amadeus. Mozart-peruken med inbyggd ljusshow har en mikrofon som reagerar på olika ljud och anpassar ljuset därefter. Den är byggd delvis som träning inför en större installation som ska visas upp på festivalen Burning Man i öknen i Nevada i USA.

Haiku-låda. En liten låda med inbyggd talsyntes som automatiskt genererar små haiku-dikter när du trycker på en knapp.

Mini-Tardis. Modellerad efter den poliskiosk som används för tidsresor i serien ”Doctor Who” men i själva verket en indikator för när någon av de servrar som Daniel Hrynczenko sköter om får problem. Då lyser en liten lampa i toppen av kiosken.

Robot. Den sexbenta roboten kan styras över nätet och har en inbyggd kamera som strömmar video till nätet. Tanken är att bygga en ännu större version så småningom.

Text: Filippa Malmegård – Bild: Metro, Urban Brådhe

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *