Hoppa till innehåll

Geek Girl Meetup på tema #MAKEIT 24-25 maj – Köp biljett idag!

GGM2014_ny#MAKEIT är årets tema för Geek Girl Meetup som hålls ute på Tekniska museet 24-25 maj! Geek Girl meetup är en s.k ”unconference” som riktar sig till geekiga tjejer och kvinnor som är gillar att nörda ner sig i områden som webb, kod men också innovation i ett större perspektiv. Målet för Geek Girl Meetup Ideella förening är att skapa nya nätverk och lyfta kvinnliga förebilder inom dessa områden. Och ha kul förstås!

Stockholm Makerspace är peppad partner till årets upplaga av eventet, och vi tycker det är superkul med #MAKEIT-temat som knyter an till vår verksamhet och den större skapartrenden i Maker Movement. Tanken för #MAKEIT är att göra plats för alla slags varianter av skapande, allt från fysiska tekniska prylar till mentala sandslott.

”Unconferance”-formatet innebär att du som deltagare är välkommen att dela med dig av dina kunskaper, exempel kring hur du bygger upp ditt nördiga techinitiativ, vilken mikrokontroller som är roligast att programmera eller hur du bakar den mest pixliga Minecraft-tårtan.

Biljetten till 2 dagar kostar 500kr och då ingår även lunch och fika för båda dagarna! Passa att köpa din biljett idag – antalet platser är begränsat! Köp biljett här: SIMPLE SIGNUP för GEEK GIRL MEETUP 24-25 MAJ 2014

Några av talarna för Geekgirl Meetup #MAKEIT är:
– Johanna Koljonen och Nina Rüdiger, som kommer djupdyka ner i skapandet kring Oblivion High.
– Caroline Walerud, VD på Volumental arbetar med 3D scanning, hon kommer tala om skiftet från mass-production till mass-costumization.
– Kim Öberg från KTH berättar om deras projekt “The Robot Project” – en tribute till svenska popsångerskan Robyn.
– Tove Sundén som håller ett talk och en workshop om likheterna mellan handarbete och programmering.

Läs mer här: GEEK GIRL MEETUP Pressrelease

Text: //Filippa Malmegard

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *