Hoppa till innehåll

Tillbakablick – Health Hack Day 2012

av Filippa. En tömning av min iPhones fotobibliotek och jag blev påmind om en av vårens höjdpunkter i hacker-Stockholm: Health Hack Day 2012, ett hackathon som ägde rum 18-20 maj c/o Hoa’s Tool Shop och där 10 utvecklarteam från sex länder fick 24 timmar på sig att ta fram en prototyp till ett nytt digitalt hälsoverktyg. Stockholm Makerspace tog en titt förbi och kikade på uppladdningen – en lång radda inspirerande öppna föreläsningar kring hur vi förhåller oss till hälsa i dessa digitala tider. Bland talarna fanns Hoa Ly (från Hoas Tool Shop), Pernilla Rydmark (från Internetfonden), Linus Bengtsson (från Flowminder), Bill Day (grundare av RunKeeper), Sofia Svanteson (multientreprenör) och Stephanie Treschow (från ACCESS Health) med flera. Medan det lyssnades var det omöjligt att låta bli att då och då kika upp på takets fantastiska (och lite hypnotiserande) utsmyckning, ett hav av gula pappersremsor, något som både skapade mysfaktor och som säkert dämpade en hel del studs i ljudet, riktigt smart.

Vann hackathonet gjorde ’Piddle’, en smartphoneapp för urinprovsanalys som använder smartphonens kamera för att analysera prov: ”appen sparar sedan datan, visualiserar den och gör det möjligt att dela resultaten med behandlande läkare”, här är vinnarpresentationen:

Bland övriga bidrag kan nämnas ”en dagboksapp för föräldrarna till för tidigt födda barn och en programvara för Parkinsonpatienter som vill kunna göra motoriska tester med Xbox Kinect”.Health Hack Days hemsida kan du hitta massvis med dokumentation från eventet, såsom filmade föreläsningar och intervjuer. Slutligen och sisådär 2 månader sent vill vi tacka Hoas Tool Shop som styrt upp ett så grymt event!

Ord & Bild: Filippa Malmegård för Stockholm Makerspace

Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *