Hoppa till innehåll

MediaTek Labs, ny huvudsponsor för Stockholm Makerspace

Stockholm Makerspace har fått en huvudsponsor. MediaTek Labs kommer under året att sponsra vår verksamhet. MediaTek är en av världens största chiptillverkare, förmodligen har du, utan att veta om det, en eller flera produkter hemma som bygger på företagets chip. För oss som makers erbjuder MediaTek Labs flera olika utvecklingskort, av dessa är LinkIt ONE det mest spännande. Ett Arduino-kompatibelt utvecklingskort med WiFI, Bluetooth, GPS och GSM/GPRS inbyggt på kortet. Dessutom finns det SD-kortsläsare och möjlighet att spela upp ljud. Inget mer trixande med sköldar alltså.

Vi rivstartar vårt samarbete genom att erbjuda våra medlemmar två workshops, båda med fokus på just LinkIt ONE.

Den första workshopen arrangerar vi den 2 juni och den är för dig som helt saknar förkunskaper men är nyfiken på Arduino. Vi tar allt från början och målet är att du skall känna dig redo att utforska plattformen på egen hand efter kvällen. Du kan läsa mer om workshopen här.

Den andra workshopen arrangerar vi två dagar senare, den 4 juni och den är för dig som känner dig bekväm med Arduino-miljön. Vi fokuserar istället på hårdvaran som finns på utvecklingskortet och hur du kan använda den i ditt projekt. Det gör vi genom att vi kör ett mini-hackathon under kvällen. Du kan läsa mer om arrangemanget här.

Mer om dessa workshops och anmälningslänkar hittar ni i nästa nyhetsbrev.

Om ni vill förbereda er inför workshopsen eller bara är nyfikna på vår nya sponsor så arrangerar MediaTek Labs dessutom följande två webinarer i slutet av maj.

21 Maj – Discover why IoT and wearable developers and device makers love MediaTek Labs

28 Maj – Develop your own IoT and wearables devices with MediaTek LinkIt development platforms

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *