Hoppa till innehåll

Stockholm Makerspace besöker bitraf i Oslo

Jag är tillfälligt i Oslo igen och under kvällen fick jag några timmar över. Under MakerCon för några veckor sedan så hamnade jag i samspråk med några av medlemmarna till bitraf, så det kändes självklart att gå förbi för att kolla in deras verksamhet.

 Efter lite om och men så hittade jag entrén till lokalen på Youngs gate 6 och väl inne så träffade jag Erik Wester och Jens Dyvik som visade mig runt i lokalen och berättade dels om bitraf och dels om deras eget skapande. Båda två arbetar som industridesigners och tillhör den skara medlemmar som använder bitraf som sin arbetsplats under arbetstid. Jens hyr ett lite större rum för att ha plats för sin stora fräs vilken han använder för att realisera olika idéer, både sina egna och andra medlemmars. Erik hyr en enkel kontorsplats från vilken han för tillfället arbetade med att bygga prototyper för en stol som han designat.

Tyvärr så verkar det som att kameran på min telefon inte var särskilt samarbetsvillig under besöket så bilderna blev därefter.

Väl inne i lokalen som ligger på andra våningen finner man sig i ett orangeri med en fantastisk takhöjd. I rummet fanns det vid mitt besök en rad olika 3D-printers av olika modeller såväl som den utrustning man kan tänkas behöva för att arbeta med elektronik.

Foto 2014-11-05 21 52 22

Foto 2014-11-05 21 29 37
I rummet bredvid finns en verkstad för lite tyngre arbeten, bland annat fanns det där en fräs.

Foto 2014-11-05 21 31 19 Som vanligt var det spännande att få se hur verksamheter liknande vår har byggt sin verksamhet. Tyvärr så pågick det inte så mycket verksamhet i lokalen under mitt besök, men Erik och Jens var bjöd in mig till att delta i morgondagens byggkväll, vi får se om jag hinner gå förbi innan jag måste kasta mig på tåget till Gardemoen.

// Andreas Lundquist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *