Hoppa till innehåll

Umeå Hackerspace

Foto 2014-07-13 13 05 14 (1)

I början av juli spenderade jag en helg i Umeå för att delta i ett bröllop. Nyfiken som jag är så kunde jag inte missa tillfället att besöka Umeå Hackerspace. Några timmar innan bröllopet begav jag mig mot Fabriksgatan 8B, väl framme visade det sig tyvärr att det inte fanns någon på plats i lokalen. Eftersom att jag precis som resten av världen har en smartphone så kopplade jag upp mig mot föreningens IRC-kanal och började prata med en medlem, tyvärr rann tiden iväg och jag var tvungen att bege mig till bröllopet. Det enda spåret av mig själv som jag lämnade på IRC-kanalen var en förkortning av det namn jag använder mig av. Därför blev jag förvånad när jag några timmar senare fick ett sms från Tomas som erbjöd sig att ta emot mig under söndagen. Även Umeå Hackerspace har engagerade medlemmar.

På söndagen begav jag mig återigen mot lokalen och träffade där Tomas & Mikael. Lokalen ligger i källarplan och delas med några andra föreningar. Föreningen har ett trettiotal medlemmar som träffas några kvällar i veckan för att skapa.

Foto 2014-07-13 14 22 54Precis som i andra liknande föreningar runt om i Sverige är 3D-printern en maskin som lockar medlemmar. I Umeå har man tillgång till en Ultimaker och en RepRap, vilka används flitigt av föreningens medlemmar.

2014-07-271

Föreningen har även ett elektroniklabb, mekanikverkstad och ett litet utrymme för heta arbeten. Dessutom finns det ett filmrum och mängder av soffor att slå ihjäl lite tid i.

2014-07-27Har ni vägarna förbi Umeå så kontakta gärna de mycket trevliga eldsjälarna i föreningen och kolla om du kan få komma förbi på ett besök.

// Andreas Lundquist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *